15 Temmuz 2008 Salı

ASİYE ALLMAN'IN SULTANAHMET'TE Kİ SERGİSİ


Sultanahmet Camisi bugünlerde farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Ressam Asiye Allman'ın tablolarını büyük boyutta Sultanahmet Camisi'nin avlusunda görebilirsiniz.


Cami avlusunda resim sergisi;
Amerikalı ressam Asiye Allman, Sultanahmet Camisi avlusunda Teşekkürler İstanbul adlı sergisini açtı.
ABD'li ressam Asiye Allman'ın, ''Teşekkürler İstanbul'' temalı kişisel sergisi, Sultanahmet Camisi avlusunda açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğünce organize edilen sergide, 1983'te Müslüman olan Allman'ın, bugüne kadar Sultanahmet ve İstanbul ile ilgili yaptığı 90'ın üzerindeki yağlı boya resimden 21'i ile şair Barış Özer'in 2 adet şiiri yer alıyor.Allman, ''Sultanahmet Camisi avlusuna hem Türkler hem de turistler geliyor. Bu nedenle, geniş bir insan kitlesine İslam'ın barış mesajını ulaştırabilmek için bu mekânı seçtim'' dedi.Asiye Allman, 3 Temmuz'un Regaip Kandili, 4 Temmuz'un ise kendisinin doğum günü ve ABD'nin kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle özellikle bugünü seçtiğini kaydetti. ''Teşekkürler İstanbul'' sergisi, 30 Temmuz'a kadar gezilebilecek.


Asiye Allman Özgeçmiş:
Güzel Sanatlarda otuz bir yıldan fazla resimde baskı sanatında ve fotoğrafçılıkta uzman. RobertMangold, Chuck Ginnever, Peter Forakis, Robert Blackburn ve Harold Feinstein’la beraber çalışmış.
Hold BFA Studio Art-Windham College ‘den güzel sanatlar lisansı var.
İslam Kültüründe yirmi üç yıldan fazla deneyim sahibi Modern İslam sanatı resim ve şiirinde ve Osmanlı Türk-İslam sanatı dokuma ve çiniciliğinde uzman.
New York Üniversitesi Hagop Kevorkian merkezinde misafir araştırma görevlisi olarak çalıştı ve Türkiye’de Fulbright Kıdemli araştırma bursu kazandı.
On dokuz yılı aşkın süredir uluslararası kültürel ve dinsel diplomasisinde, İslam-kadın, İslam-demokrasi, Müslüman-Hıristiyan-Yahudi dinsel diyalog konularında uzmanlaşmış, tecrübe ve Amerikan-Türk-Yunan ilişkileri doğrultusunda çeşitli halk sergileri ve araştırma projeleri hazırladı.
Bu sergi ve projeler;
ABD Dışişleri Bakanlığı, Leeway Vakfı, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Türkiye Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Türkiye`deki Yunan Konsolosluğu tarafından finanse edildi.
(Bunlar) ABD Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer aldı.
Özgeçmiş bilgileri bu adresten (http://www.kultursanat.org/haber/haberid-585.html) alınmıştır.


*Bu resim sergisi daha önce orijinal tablolar ile Cemal Reşit Rey Konser salonunun fuayesinde sergilenmiş.
Sultanahmet Camisi’nde ki sergi sanatçının en büyük hayallerinden birini oluşturuyormuş.
Bu konu ile ilgili basında çıkan haberin bir kısmını aşağıda okuyabilirsiniz.

Amerikalı ressam Avis Asiye Allman'ın, 'Teşekkürler İstanbul' isimli sergisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun fuayesinde açıldı.
Allman sergisinde 58 parça yağlıboya çalışmasına yer veriyor.
Birkaç tablo dışında tüm resimlerde İstanbul'un sembolü olan camileri işleyen Allman, sergide yer verdiği tabloların 25 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söylüyor.
1993 yılında Müslüman olan ve Asiye ismini alan ressam, İslamiyet'i seçmeden önce çizdiği cami resimlerinde mimari öğelere dikkat çekerken Müslüman olduktan sonra çizimlerine İslam ruhunu da eklediğini belirtiyor.
Asiye Allman, 30 Haziran'a kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun fuayesinde görülebilecek serginin dışında 3 Temmuz'da başka bir sergiye daha imza atacak.
Sanatçının “En büyük hayalim” dediği sergisi, Sultanahmet Camii avlusunda, Regaip Kandili'nde açılacak.

Sizi sergide yer alan eserlerle baş başa bırakıyorum.















Yeni bir gezide görüşmek üzere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.