27 Aralık 2013 Cuma

FORUM İSTANBUL ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Forum İstanbul Alış Veriş Merkezi, büyük bir alan içinde farklı yapı gruplarının oluşturduğu Bayrampaşa'da bulunan, büyük bir alışveriş merkezi.
Alışveriş merkezinde eğlence, teknoloji, yapı market, dekorasyon, giyim gibi farklı branşlarda ki pek çok mağazayı bir arada bulabilirsiniz.


Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi ya da kısaca Forum İstanbul, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi, Kocatepe mahallesi sınırları içinde yer alan bir alışveriş merkezidir.
495 bin metrekarelik inşaat alanı ve 175 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşımaktadır.

Yapımına 24 Mayıs 2006 tarihinde başlanan alışveriş merkezi 3 yıl süren çalışmalar sonunda bitirildi ve 17 Kasım 2009 tarihinde açıldı.
Birkaç binadan oluşan bir yapı kompleksi durumunda olan Forum İstanbul'un kiracıları arasında Türkiye'de üçüncü mağazasını burada açan IKEA ve TurkuaZoo adında, İstanbul'un en büyük akvaryumuna ev sahipliği yapan bir işletme de vardır.  
Avrupa'da çok sayıda mağazası bulunan spor marketi Decathlon, giyim mağazası H&M  ilk mağazasını burada açarak Türkiye pazarına giriş yapmıştır.
Beş katta, 265 mağaza, 15 kafe, 34 restoran ve 5 bin araç kapasiteli otoparkla hizmet vermektedir.
Multi Development firmasının projesi olan forum İstanbul mimari yapısıyla dikkat çekmektedir. M1 hattının (Havalimanı-Aksaray) Kocatepe-Forum İstanbul durağından kolayca ulaşılabilir.

Forum İstanbul’un bünyesinde IKEA, Koçtaş gibi ev dekorasyonları ve mobilya mağazaları; Media Markt, Teknosa, Bimeks, Gold, Vatan  gibi elektronik mağazaları;
Intersport, Decathlon, Adidas, Nike gibi spor mağazaları;

Boyner, YKM, C&A, Mudo, H&M, Marks&Spencer, Zara, gibi giyim ve aksesuar mağazaları bulunmaktadır. 

 Yaşam;
Çocuklu aileler için 8 aile odası ve danışma noktalarında ücretsiz bebek arabaları bulunmaktadır. Hasta ve fiziksel engelli ziyaretçiler için tekerlekli sandalyeler, özel tasarımlı ankesörlü telefonlar, asansörler ve özel tasarlanmış tuvaletler bulunmaktadır. Görme engelli ziyaretçiler için dış alanda sarı kılavuz yönlendirmeleri, iç zeminde uyarı işaretleri, tüm alan ve mağaza girişlerinde braille kabartma levhaları, Braille kabartmalı müşteri hizmetleri kitapçığı, yön bulmaya yardımcı olan RF bileklikler, beyaz bastonlar ve sesli renk tanımlayıcı cihazlar bulunmaktadır.

Eğlence;
Forum İstanbul toplam 30.000 metrekare üzerine kurulan eğlence ünitelerinin arasında, 10 salonu ve 2450 kişilik kapasitesi ile Cinemaximum Sinemaları, Funlab eğlence merkezi, Atlatis Bowling, Tiox eğlence dünyası, Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, ilk temalı parkı Jurassic Land, Sihirli Eller çocuk klübü, Ice Trendy buz pisti, Gmax tersine bungee, Flyride Helikopter Turu Simulasyonu ve mini golf sahası gibi toplam 11 farklı konsept bulunuyor.

Sanat ve Mimari;
Forum İstanbul’da kalıcı sanat eserleri yer almaktadır. Ünlü heykeltıraş Hanefi Yeter’in “Dünya Kapısı” adını verdiği dev kapı, Rus sanatçı Daria Bokareva’nın 2006 yılında 1. Uluslararası Dokuma Heykel Sempozyumu kapsamında gerçekleştirdiği “Enerji” adlı yapıt Forum İstanbul’da bulunmaktadır.
Yerel mimariden etkilenen birçok unsur Forum İstanbul’da yer almaktadır. Kullanılan renkler denizin tonlarını ve baharatların renklerini yansıtmakta, İstanbul’a bir gönderme yapmaktadır. Kubbe, avlu, cumba gibi unsurlarda Türk mimarisinin izleri görülmektedir.

Forum İstanbul'a Nasıl Gidilir?
Araba ile,
Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi, E5 ve TEM otoyolunun bağlantı noktasında yer almaktadır. TEM otoyolundan “Hal-Otogar” çıkışını kullanılarak “Kuru Gıda-Otogar” istikameti takip edilerek ulaşılır.
E5 otoyolundan ise “Otogar” çıkışı kullanılarak “Karteltepe-Yıldırım-Kocatepe” istikameti takip edilerek ulaşılır.
Metro ile,
Atatürk Havalimanı-Aksaray hattında hizmet veren metronun Forum İstanbul-Kocatepe durağından alışveriş merkezi içine direkt geçiş yapılabilmektedir.
Otobüs ile,
32 (Cevatpaşa-Eminönü)
32A (Cevatpaşa – Beyazıt)
32M (Mecidiyeköy-Cevatpaşa)
32T (Cevatpaşa-Taksim)

Alış veriş merkezinin bahçesinde "helikopter similasyonu" var.
İkea'nın önünde görünen helikopter reklam amaçlı orada bulunuyor, asıl similasyon yeri metronun kapısının olduğu tarafta yer alıyor.

Forum İstanbul'un ana binası ile İkea üst geçit ile birbirine bağlanmış. 


Forum İstanbul ilk açıldığında teknoloji market olarak Saturn mağazası hizmet veriyordu, Saturn mağazalarını Türkiye çapında Media Markt aldığı için artık Forum İstanbul'da Media Markt hizmet veriyor.
Ayrıca Bimeks, Teknosa, Gold ve Vatan teknoloji marketlerinin de alış veriş merkezinde bayileri bulunmakta.


İKEA, evimizin her şeyi : )
Forum İstanbul'a gitmemin en önemli sebebi kesinlikle İkea!

Alışveriş yapmasanız bile içinde bir kaç saat vakit geçirmek çok iyi oluyor.
Fakat hafta sonları özellikle Pazar günü İkea'ya gitmek kalabalık yüzünden çileye dönüşebiliyor.
Bir de kasaya ulaşmak için bütün mağazayı dolaşmak büyük eziyet!

Eskiden alış veriş merkezinde yapı market olarak Praktiker hizmet veriyordu, Praktiker kapandıktan sonra 21 Aralık'tan itibaren Koçtaş hizmet vermeye başladı.


Turkuazoo Akvaryum, çocukların ve büyüklerin vakit geçirmek için gitmekten en çok hoşlandıkları yerlerin başında geliyor.

TurkuaZoo hakkında kısa bir bilgi;
İstanbul Akvaryum Sualtı Dünyası, İstanbul Bayrampaşa'da Forum İstanbul adlı alışveriş merkezi bünyesinde yer alan İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük akvaryumudur.
8 bin metrekarelik alanda, 80 metrelik cam sualtı gözlem tüneliyle dünyanın en büyük akvaryumları arasına girmiştir.
2009'un ekim ayında hizmete giren Turkuazoo İstanbul Akvaryum Sualtı Dünyası, 270 derecelik bir açıyla ziyaretçilerine aralarında köpekbalıklarının, vatozların, ahtapotların ve deniz kaplumbağalarının ender türlerinin bulunduğu 10 bini aşkın deniz canlısını inceleme imkânı sunar.
Turkuazoo İstanbul Akvaryum Sualtı Dünyası ayrıca köpekbalıklarıyla dalış, resim çektirme; akvaryumun özel alanlarında evlilik törenleri, toplantılar, doğum günü kutlamaları ve eğitimciler eşliğinde çocuklara özel gezi programları gibi etkinlikler de sunmaktadır.

Vatozlar, nemolar, köpekbalıkları…  Birbirinden farklı temalar işlenmiş, biri ana tank olmak üzere toplam 43 adet canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen 10 bini aşkın deniz canlısını barındıran Turkazoo’da okyanuslar, denizler ve tatlı sular hakkında eğlenerek bilgi sahibi olurken, bu ortamları korumanın önemini gözlerinizle görüyor, yaşayarak hissediyorsunuz.

TurkuaZoo Bilet Fiyatları;   
0 - 3 Yaş: Ücretsiz
3+ - 16 Yaş: 22 TL 
Öğrenci: 22 TL
Öğretmen: 22 TL
65 Yaş Üzeri: 22 TL 
Engelli: 22 TL
Yetişkin: 29,50. TL

2 Çocuklu Aile Paketi: 88 TL (16 yaşına kadar çocuklu aileler için geçerlidir.)
Aile paketinde her ek çocuk için: 18 TL *   (* 16 yaşa kadar)
NOT: Diğer indirimler ve kampanyalarla birleştirilemez. 
Bilgi Broşürü: 2 TL

Decathlon, 1976 yılında Fransa'da kurulan, birçok farklı markanın spor ekipmanlarının bir arada bulunduğu uluslararası mağaza zinciri.

Gelelim Forum İstanbul'un iç mekan resimlerine, iç mekan resimlerini 26 Kasım 2012 tarihinde çektim.


Bir alışveriş merkezinin en önemli birimlerinden birisi de sinemasıdır.
Forum İstanbul'da 10 salonu ve 2450 kişilik kapasitesi ile Cinemaximum hizmet veriyor.
Sinema salonlarında gösterilen vizyonda ki filmleri 👉BURADAN öğrenebilirsiniz.
Cinemaximum Forum İstanbul İletişim bilgileri;
Telefon: 0 (212) 640 66 33
















 Forum İstanbul'un karşısında Yorum İstanbul Evleri yer alıyor.

Yeni bir gezi yazısında görüşmek üzere...

1 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.